Det här är kvällsmaten idag, ska bli gott- (hoppas jag!) Varsågod, här är receptet:
Ingredienser
500 g penne eller annan kort pasta125 g mozzarella, i små bitar
1.5 dl riven parmesanost
Köttfärssås
300 g nötfärs
1 st gul lök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
3 st blekselleristjälkar, tunt skivade
2 st morötter, skurna i små bitar
500 g krossade tomater
2 dl rött vin
10 st basilikablad
0.5 dl olivolja
2 tsk salt
1 nypa socker
Béchamelsås
1.5 msk smör
1.5 msk vetemjöl
3 dl mjölk
2 krm salt
0.5 krm malen vitpeppar
1 nypa riven muskot
Gör så här
1. Värm upp oljan till köttfärssåsen i en stor kastrull och bryn nötfärs, lök och vitlök, blekselleri och morötter. Smula samtidigt färsen med en gaffel.
2. Tillsätt de krossade tomaterna, vin, basilika, salt och socker, och koka under lock på svag värme i 30 minuter.
3. Smält smöret till béchamelsåsen på låg värme i en kastrull. Rör i mjölet och blanda ordentligt. Späd med mjölken under oavbruten vispning. Koka såsen på svag värme i 5 minuter, vispa lite då och då. Smaksätt med salt, vitpeppar och muskot.
4. Sätt ugnen på 225°.
5. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet, och låt den rinna av.
6. Smörj en ugnsfast form, lägg i hälften av pastan och fördela hälften av köttfärs- och béchamelsåsen över. Strö över en tredjedel av parmesanosten och all mozzarella. Täck med resten av pastan, köttfärs- och béchamelsås, och strö över resterande parmesanost.
7. Gratinera i ugn i 20 minuter.
Lycka till och låt er väl smaka!
Mums!
SvaraRaderaÅh så gott! Här sitter jag och är vrinhungrig.. och inte blev det bättre av det där! :)
SvaraRaderaNu måste jag ta lite kvällsfika tror jag.
Sv: Vad gullig du är, tack snälla!
Ja det är så skönt att Tilly gillar Majken! Idag låg de sked... haha!