torsdag 10 mars 2011

Män och mat!Två av livets viktigaste ingredienser. ;-) Skämt åsido; så här ser våra onsdagskvällar ut, när jag inte jobbar. Vi tittar först på Sveriges mästerkock, med tre karlar i huvudrollen, sedan blir det Vad blir det för mat med Herr Morberg som frontfigur- så klart- och till sist Jamie Olivers nya program där han lagar en tre-rätters-middag på 30 minuter. Både Per Morberg och Jamie har ju helt underbara kök! Med en obligatorisk tegelvägg- (det känns i alla fall som att alla tv-kockar ska ha det)- och massor med kastruller, stora uppläggningsfat, flera ugnar, minst två olika sorters mix-maskiner, (alltså, en matberedare och en blender), samt så klart alla sorters husgeråd man kan behöva! Då menar jag slevar, knivar, silar, rivjärn, m.m.... och allt är ju av högsta klass! Ett tag med parmesanosten över rivjärnet och man är glad om man har knogarna kvar, typ. Avundsjuk? Näää, vad får er att tro det?
Igår var Morberg på en båt och lagade mat och jag kunde nog ha DÖDAT för att få stå där på däck, äta smördränkt sill med röd- och gräslöksröra, känna havslukten, höra måsarna och bara andas in sommar!!

1 kommentar:

  1. birgitta andersson10 mars 2011 10:32

    Jaa,jag håller med dig. Det är drömkök som visas. Har du sett Morbergs sommarställe? Utomhuskök och bastu vid egen brygga !

    SvaraRadera