torsdag 24 september 2009

Uselt!!

Jag är förbannad!! Ringde till jobbet för att tala om att jag blir hemma imorrn med och bemöts då av utfrågning; "vad är det för fel på dig?" och "du kan inte ta en alvedon och bita ihop?" Ursäkta?? Om jag hade bedömt att jag kunde jobba så hade jag väl gjort det?! Jag är inte hemma för att det är så himla kul! Angående vad det är "för fel" på mig så har arbetsgivaren inte ens rätt att ställa den frågan!! Man har redan dåligt samvete över att behöva sjukanmäla sig ännu en dag så man behöver inte de kommentarerna! Jag är väl dessutom vuxen och kan ta ansvar för mina handlingar samt har kännedom om min egen kropp och hälsa, lite alvedon är inte svaret på allting! Vill de ha tillbaks mig innan jag är frisk och då sitter där och smittar ner alla andra?? Urdåligt! Skäms på er!
Här kommer ett klipp som piggar upp mig lite.

6 kommentarer:

 1. Men fy fan rent ut sagt! Sånt gör mig så enormt frustrerad! Man ska inte behövs bli utfrågad OM VARFÖR man är hemma eller vad det är som är fel på en. Vissa gången kanske man inte ens vill dela med sig av det liksom. Nej fy för det! Förstår att du blir arg, skulle jag också bli. Försök att glömma det och fokusera på att krya på dig vännen! Kram

  SvaraRadera
 2. Svar; SJÄLVKLART ska du ta upp det när du kommer tillbaka sedan. Annars kommer det ju säkert bara fortsätta. Och man ska verkligen inte ha dåligt samvete när man blir sjuk, det är jobbigt som det är att vara sjuk. Usch vad jag tycker sånt där är tråkigt, att chefer inte kan förstå att vi alla är sjuka ibland och bara för att hans kropp kanske pallar jobba med ipren i kroppen kanske inte din gör det. Krya på dig! KRam!

  SvaraRadera
 3. Nä FY så fräckt! Det är ju redan jobbigt att behöva ringa och säga att man är sjuk! Att sen också behöva försvara sig.. usch!!

  Haha, jamen visst är barnen helt underbara!!

  SvaraRadera
 4. wtf? Vad gjorde de sa du? Man blir ju nyfiken på vem det var...

  SvaraRadera
 5. Vilke dålig arbetsgivare. Förstår att du blev upprörd. Man har ju alltid jättedåligt samvete om man behöver vara hemma - och behöver ju ingen arbetsgivare som spär på det. Fy vad dåligt!

  Hoppas att du kryade på dig och att helgen blev bra! :-)

  SvaraRadera
 6. Men är de helt galna eller?! Du får gärna citera mig ;-)

  Allvarligt alltså, de ska ju vara tacksamma att du är klok nog att stanna hemma när du är sjuk, det kan ju bara gynna företaget. Du förkortar sjukdomstiden och kommer inte till jobbet och smittar ner andra, nånting som en av våra personalansvariga för ett par år sen benämnde "sjuknärvaro", och mailade ut en vädjan att man inte ska gå till jobbet när man är sjuk. En liten reflektion om man tänker på den arbetsplatsmässiga aspekten, sen när vi kommer till den mänskliga aspekten... Jag säger det igen, är de helt galna.

  Kanske du ska gå till jobbet ändå, och nysa lite på personen ifråga! ;-

  SvaraRadera