onsdag 2 november 2011

En liten klapp på axeln.

Har minsann varit lite duktig idag, jo, jo! Har ringt försäkringskassan och beställt blankett till Claes för att han ska skicka in sin årsinkomst så de kan beräkna hans pappadagar och då fick jag veta att vi måste till familjerätten och liksom fastställa att han är far till barnen innan han kan ta ut några dagar alls. Hade vi varit gifta hade det inte behövts, tycker det är märkligt! Precis som att jag inte skulle kunna vara otrogen om vi var gifta... men nu är vi "bara" sambos och då är det bara att knata dit och fixa det. Känns ändå bra att ha ringt, man känner sig så vuxen när man tar tag i sådana saker. Eller vad tycker ni? Jag ringde dessutom till mitt fack och bad om en blankett för att få avgiften sänkt medan jag är mammaledig.
Det är verkligen inte att bara skaffa barn, alltså! Det medför väldigt mycket... men det ska väl vara lite bökigt när man tar på sig ett så stort ansvar, kanske?
Okej, det var bara det! Ha det bra!

2 kommentarer:

  1. Duktig Monika! Ja det e lite fix innan den stora dagen men det är verkligen värt allt...:)))) Längtar så mkt nu till piff o puff anländer! Vi hörs snart. Pussa kulan från oss!

    SvaraRadera
  2. Glöm inte att säkerställa att ni ska ha delad vårdnad. Man måste aktivt ange det. Ny lagstiftning som många missar!

    SvaraRadera