onsdag 4 maj 2011

Ett rejält Barcelona-inlägg!


Så här började vi våra dagar. Mumsiga baguetter med skinka, färskpressad apelsinjuice och cappuccino. (Behöver jag säga att man la på sig en del på den här resan?)
Här njuter jag av solen i Ciutadellaparken som låg rätt nära vårt hotell. En stor jättehärlig park och en skön oas mitt i storstan. Den här bilden togs på lördagen när vi hade kalasväder! 20 grader varmt och strålande sol.
En typisk gränd i det område där vi rörde oss mest. Born hette det. Påminde om gamla stan, men var jättestort med ännu fler smala gångar och gränder. Det var så mysigt!

Hittade ett fantastiskt konditori som hette Hofmann. De hade helt makalösa bakverk som var som konstverk. Vi köpte en chokladfondant och en kanelsnurra samt en kaffe och satte oss på en bänk för att fika i solen. Vi höll dock på att skratta ihjäl oss åt kaffet, det var en pytteliten mugg med knappt en halv deciliter kaffe i botten. Och den delade vi på! :-)
Ett av alla torg i Born-området med de klassiska balkongerna där blommor klättrar utmed staketen och man knappt kan kliva ut och vända på sig. Men charmigt är det!
En skylt som talade om var vi var, fast det sa oss inte så mycket. Fin var den dock.
Hittade ett underbart tapas-ställe med urgoda tapas! Euskal Etxea heter det. Man kunde stått där inne och ätit tills man dog! Man fick verkligen stå för det var så fullt. Medan vi åt så kom de ut med nya tapas på tallrikar och frågade om man inte ville prova och det ville man ju. Det blev dyrt, men ack så gott!
Det blev en hel del sangria och det var så ljuvligt att sitta i solen och sörpla i sig denna lättdruckna dryck. Farligt också för nog blev man påverkad, men det gjorde liksom inget där. En jättelik byggnad med en sorts damm i Ciutadellaparken. Vi satt i den parken på lördagskvällen och delade en flaska cava- (vitt bubbelvin). Det var fredagen och lördagen som vi hade hela dagar i Barca och vi gjorde det bästa av dem. Vi åkte turistbuss, såg parc Güell, La Sagrada Familia och Camp Nou, vi shoppade, strosade längs gator och torg, gick neråt hamnen och hittade en loppis som vi snokade runt i, vi kom in på en marknad och köpte med oss skinka och frukt som vi sedan åt på en bänk på hotellgården, vi gick på La Rambla, men det var inget att ha. Vi åt tapas, drack sangria och bara njöt av pulsen i denna stora stad. Jag vill åka tillbaks och vara där minst en vecka! Åk dit, ni kommer inte att ångra det.

2 kommentarer:

  1. Åh Barcelona måste varit bra! fina bilder med :)

    SvaraRadera
  2. Hur i hela friden kunde jag missa just det här inlägget! Det ser ut som om ni haft det superhärligt!

    Kram

    SvaraRadera