Vissa dagar när man sitter och läser sina favoritbloggar så hittar man plötsligt massor med kul och inspirerande tips som man har nytta och/eller glädje av! Så tack till mina underbara blogg"vänner": Inne & ute och Linnéas skafferi, bl a! Hos er hittade jag vägen till två härliga webbsidor, nämligen Mokkasin och julegott.se
På den förstnämnda gick jag vidare till en webbshop och köpte en ursöt affisch med en
mångubbe som var så gullig- eller vad säger ni? Den ska vara i barnrummet sedan!
Den andra sidan "julegott" är en receptsida där de ska köra en sorts adventskalender i december med recept då på både sötsaker och julskinka, t.ex. Som den extrema julnörd jag är kände jag mig tvungen att anmäla mig till nyhetsbrev därifrån så jag inte missar något! :-)
Sedan hittade jag recept till juliga kladdkakor på en annan blogg som jag faktiskt måste göra!
Det är en med pepparkakssmak och en med saffran och vit choklad. Hallå, man kan ju inte säga nej till någon av dem! (Undrar om jag har ett sockerberoende..?)
Snor recepten rakt av:
Kladdpepparkaka
100 g smör
2 ägg
3 dl strösocker
2 dl vetemjöl
3 msk kakao
1 msk vaniljsocker
1/2 tsk malen kanel
1/2 tsk malen ingefära
1/2 tsk malen kardemumma
1/2 tsk malen nejlika
1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt.
2. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker, kanel, ingefära, kardemumma och nejlika. Rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Vänd ner smöret. Häll smeten i en rund form med avtagbarform. Grädda kladdpepparkakan i mitten av ugnen ca 9-10 minuter. Låt svalna. Sikta över kakao vid servering och servera med glöggrädde.
Saffranskladdkaka
100 g smör
100 g vit choklad
0,5 g saffran
2 ägg
1 dl råsocker
2 tsk vaniljsocker
2 ½ dl mjöl
1. Sätt på ugnen på 200 grader. Smält smöret och smält sedan ned chokladen i bitar. Ha sedan i saffranen.
2. Vispa ägg och socker pösigt med elvisp. Sikta ned vaniljsocker och mjöl. Häll i smör- och chokladblandningen. 3. Rör om och häll ned i lätt smörad form med avtagbara kanter. Grädda i ca 10-12 minuter. Sikta över florsocker vid servering.
Kanske ska länka till den bloggen också, klicka här.
Ha det gott allihop!
Kul att du gillade sidan. :-) Mycket fint finns det!
SvaraRaderaDe där kladdkakorna låter ju galet goda. Ska sparas.