fredag 20 januari 2012

Två pojkar rikare!

Tisd den 17/1 kl tre och fyra på morgonen, (ungefär), föddes våra pojkar! Då hade jag egentligen kämpat med värkar sedan söndags natt och fått bada, akupunktur, värkarna avtog så vi testade att jag skulle sova lite på dagen på måndag, men det gick inte utan värkarna tilltog igen och de bestämde sig för att sätta igång mig ordentligt med värkstimulerande dropp. Så från halv fyra på e.m på måndagen satt jag med droppet tills jag vid runt tio på kvällen öppnat mig nio cm. Sedan trodde vi alla att det skulle dra igång, men med tanke på att jag krystade i en och en halv timme innan nr ett kom ut så satte ju krystvärkarna inte igång förrän runt halv två på natten, typ. Jag fattar ingenting, hur kunde jag ligga så länge?? Jag hade lustgas då, men någon epidural blev det aldrig. Jag hade inte kunnat äta på typ två dygn, bara druckit nyponsoppa och hade knappt någon energi för den utdragna förlossning det blev, men jag klarade det! Dock förlorade jag mycket blod och kroppen klarade knappt av att stöta ut moderkakorna när bebis två väl var ute. Det var ingen drömförlossning, men jag fick så mycket beröm av alla efteråt att man kände sig som värsta superwoman! De tyckte jag var så duktig och var "impade" över att jag knappt gnällde eller klagade någon gång och det gjorde jag inte. Förrän på slutet när nr två inte ville komma ut så snabbt som jag ville. Då var jag förbannad, men samtidigt helt slut!
Tänkte bara meddela i alla fall att de är ute och ligger nu på neonatalavd. Där blir de kvar i alla fall tills de lärt sig amma och är starka nog att åka hem. Just nu får vi åka fram och tillbaks mellan hemmet och sjukhuset för de har inget rum till oss, men det gör inte så mycket. Rätt skönt att sova hemma efter en hel vecka på sjukhus!
Vi ska snart åka tillbaks, de ska bada vid tre och då ska ju vi vara med. Sedan är det matning vid fyra, de har sondmatning nu.
Vi har nog inte riktigt fattat att vi är föräldrar än, men det är så mysigt att ha dem liggandes på bröstet.
Ha det fint! Vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Å jag får gåshud! Så underbart härligt att du äntligen fått dina söner! Ja, guud va du har varit duktig!! Vilken kämpig förlossning du klarat! Bra jobbat! :-D

  SvaraRadera
 2. Mycket bra jobbat! Jag blev lite orolig ett tag och ville skriva att du skulle be dem att sätta fart på det eller snitta dig... jobbigt för grabbarna med såå lång tid. Glad att du skrev här så man blir lite uppdaterad. :-D Hoppas de ökar bra i vikt och att ni snart får köra vardagslivet med dem hemma. Och du, ta inte emot barn på besök i början- onödigt att riskera eventuella dagisbaciller!
  Ha det så bra!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Grattis vännen! Det ska bli så spännande att få läsa mer om dina små prinsar och naturligtvis få se dem på bild.

  Att föda barn är inget lätt uppdrag men skulle inte smärtan finnas med skulle man ge upp efter 10 minuter. Nu har du fått dina underbara kids!

  Kram

  SvaraRadera