onsdag 31 augusti 2011

Bara ett par ord.

Hej!
Ska strax åka och luncha med en kompis. Men måste bara skriva snabbt att för ett par inlägg sedan skrev jag om Ikea-katalogen. Att jag äntligen fått den. Jo då, jag satte mig med höga förväntningar och bläddrade ivrigt, men ärligt talat förstår jag inte vad den stora hypen är om..? Det var Ikea, med lite nya inslag, men jag tycker inte att det var speciellt märkvärdigt. Har jag missat något?
Såg Polar pris-utdelningen igår och jag tycker att Patti Smith är så cool! Smart, begåvad och med ett underbart sätt att se på livet. Jag läser hennes bok Just kids nu och blir hela tiden hänförd över vilket liv hon levt, de människor hon mött och hur hon verkligen slitit för att komma dit hon är nu. När Ola Salo sjöng People have the power och Patti satt rörd med tårar i ögonen medan hon mimade med i texten blev jag också tårögd! Undrar om hon någonsin trott att hon skulle få ett sådant pris för sin musik. Eller sådan uppskattning.

måndag 29 augusti 2011

Dophelg och tandläkarbesök.

God måndag på er! Min dag har börjat med ett tandläkarbesök kl 8:10 på morgonen. Precis vad man vill börja veckan med... inte! Fast det gick väldigt bra, tandhygienisten sa att hon inte hade något att säga om mina tänder utan de var så fina så! Då kändes det okej igen.
Sedan gick jag och handlade en rejäl frukost; yoghurt, juice, havrefras som jag varit sugen på i en vecka snart, frallor och skinka. Detta intogs hemma hos min mor som dock inte är hemma själv utan hos en väninna.
Börjar jobba halv tolv. Men jag måste ju berätta om min helg! Jag åkte upp till Stockholm för att vara med på min kära väns sons dop. Eller mina kära vänner, de är ju två. :-) Jag fick skjuts av hennes föräldrar, de skulle ju ändå upp de också. Totalt var det nog 50 personer på dopet och festen efter. I kyrkan var det som det brukar på dop förutom att pappan sjöng Circle of life- jättefint!- och en annan kompis till dem sjöng Prins Noel. Jag tror den heter så. Också otroligt fint!
Sedan var vi hos dem och satt ute vid dukat långbord. Det var ju så fint väder i lördags som tur var. De ställde upp buffé och så var det bara att äta så mycket man orkade! Efter maten var det tipspromenad, där man vann äran av att ha flest rätt. Fast innan de drog de rätta svaren så öppnade de presenterna. Det måste ju nästan vara det roligaste med dop- och bröllop! Jag älskar att få presenter så jag skulle ju gå igång ordentligt! När öppningen var klar så fikade vi. Medan vi satt och mumsade kom det en man på cykel och skulle förbi. Han påpekade att skolan som låg precis bredvid där vi satt var hans gamla skola och då sa min kompis pappa att han kunde ta lite fika. "Menar du allvar?" frågade han och när värdparet instämde så ställde han så glatt ifrån sig cykeln och högg in på både tårta och andra bakverk. :-)
På kvällen samlades några av oss som var kvar på ett närliggande hotell- det var pappans familj som bodde där- inte min kompis pappa utan pappan till det döpta barnet... hur som helst: vi åt tacobuffé och pratade. Jag fick möjlighet att återbekanta mig med en gammal vän och det var kul!
Jag åkte med min kompis föräldrar hem också och trött, men mycket nöjd, la jag mig på soffan så fort jag kom innanför dörren igår. Det tar på krafterna att vara ute och fara. :-)

onsdag 24 augusti 2011

Två saker att glädjas över!

Jippii!! Idag kom Ikea-katalogen! En bibel för de flesta inredningsintresserade. (Eller en porrtidning...) Jag ska andäktigt bläddra igenom den och gotta mig i tips om smart förvaring o.d.
Om några timmar får jag besök av två vänner. Det blev helt spontant och vi ska laga kvällsmat ihop. Åh, jag gillar verkligen när kompisar hör av sig så där oväntat och man bara drar ihop något. Jag skulle suttit ensam ikväll annars, C är på jobbresa, så det kom väldigt lägligt!
Att det är en regnig onsdagskväll gör inget längre. :-)

måndag 22 augusti 2011

Vad händer i mitt liv egentligen?

Hej på er! Jag är lite seg mellan inläggen alltså, men vad fasen, man har väl annat att göra än att sitta vid datorn varje dag? Till exempel så tog jag och C bilen till Vadstena förrförra helgen och då stannade vi till vid Stubbegården. Som de skriver på sin hemsida: "en oas för kakmonster". Ja, herregud, de har en kakbuffé som inte är av denna värld! Vi var hungriga när vi kom dit och de har även lite mat så vi åt bara precis så mycket vi behövde för att känna mättnad och sedan frossade vi i kakor! (Vi vek t.o.m in några i servetter och smugglade med oss i min väska, haha!) Man kan även äta julbord där och det är det man får sikta in sig på om man vill åka dit för de har nog bara öppet denna veckan också, sedan stänger de för sommaren. Men det var så mysigt där så jag skulle gärna åka dit för julbordet också. :-)
Förra tisdagen var jag med min kompis E, hennes dotter och en annan kompis dotter till Värnamo för att besöka Apladalen och mata söta djur som getter och kaniner. Vi fikade också på en filt i gräset och det var så mysigt! Flickorna plockade blommor och jag och E försökte lapa sol på filten, men det var lite halvdant väder tyvärr. Inte regn, men det märks att hösten närmar sig. Det blir kallt så fort det kommer några moln.
I helgen har jag varit sjuk med feber, halsont, ont i kroppen, förkyld... typ alla symptom man kan ha! Typiskt att man ska bli sjuk på sin jobbhelg... pengarna gick upp i rök, kan man säga.
Idag fyller min käre sambo år! Grattis älskling! Ett tag när man fyllde kunde man vända på siffrorna och känna sig yngre. 32=23, men nu blir det inte lika bra... 34=43- nej tack! Inte än.
Önskar alla en skön måndag!

fredag 12 augusti 2011

Nu är det slut på semestern.

Nu är semestern snart slut. Börjar jobba på måndag. Men det gör faktiskt inget. Den har varit väldigt bra och trots att jag tog en vecka mindre än jag brukar så känns det som att det räcker nu. (Fast om en vecka kommer jag nog ångra de orden...)
Förra lördagen åkte vi till Köpenhamn och hälsade på min bror. Det var superkul att träffa honom igen! Det skiljer bara tre år på oss och vi har alltid varit ganska tajta under vår uppväxt, så det är lite trist att han inte bor i Sverige längre. Vi traskade runt nästan hela Köpenhamn, åt god mat, gjorde marängsuisse och bara hängde i hans fina lägenhet. Tog många bilder på den, ska se om jag snart kan lägga upp några.
Efter Danmark åkte vi till Skåne, närmare bestämt Åhus och hälsade på ett par kompisar som hyrde en stuga där. Vi stannade i två dagar. Spelade spel, gjorde utflykt till Simrishamn- (dock pissregnade det så vi bara åt, fikade och drog)- och skrattade åt deras nio månader gamla dotter när hon for omkring i sin gåstol och massakrerade våra fötter.
Vi kom hem i onsdags och sedan har vi gjort väldigt lite. Det har ju varit trist väder så det har blivit filmkvällar, men idag skiner solen och vi kunde äntligen vara utomhus igen! Man blir så lycklig när sommaren liksom kommer tillbaks igen.
Ha en mycket fin helg!

onsdag 3 augusti 2011

Sådant jag gör på semestern.

Tja! Ikväll blir det middag hos ett par kompisar i stan, först ska vi gå någonstans och ta en öl, men jag kör som vanligt så det blir väl en lättöl då... :-)
Vi cyklade aldrig runt sjön igår för jag fick huvudvärk av värmen. Fast vid nio på kvällen mådde jag bättre så då cyklade vi en annan runda och det var jätteskönt! Då hade det ju blivit svalt ute.
Kollade på allsång på skansen igår, höll på att dö när Johnny Logan kom in! Han ser ut som Lasse Berghagen ju! Lika gänglig, stor näsa och lite sliskig. (Fast mer sliskig än Lasse och med en bättre röst.)
Imorrn ska jag till frisören, nu ska det blonda bort. Blir nog rött istället tills jag fått tillbaka min riktiga hårfärg. Ska prata med min frisör imorgon och höra vad hon tycker.
Take care, bye bye now!

tisdag 2 augusti 2011

Ute och cyklar...

Hej! Idag har det varit så varmt- och är fortfarande- att jag knappt orkar vara utomhus! Men ändå har vi bestämt att vi ska cykla runt sjön som ligger nära där vi bor. Det är väl 1,2 mil. Lite lagom... jag blir trött bara jag tänker på det! Men jag ska minsann klara det! En rejäl vattenflaska i korgen så ska det nog ordna sig.
C har varit jätteduktig idag och spolat av hela altanen med högtryckstvätten. Det var så skitigt att man kunde skriva en hälsning på golvet i smutsen med högtrycken. Men nu är det fräscht, dock luktar det gammal gädda innan det torkat ordentligt.
Hoppas att vi snart byter dator för jag är trött på att inte kunna lägga upp några nya bilder! Vi som har massor i kameran nu.
På fredag ska min sambos band spela i rådhusparken i jönköping. Då ska jag dit med en kompis, vi ska ut och äta först.
Detta är redan vår andra semestervecka! Vad fort det går. Vi tog bara tre så jag börjar redan få lite ångest... nä, inte så farligt.
Hoppas att ni mår bra! Jag lovar att tala om hur det gick att cykla runt sjön. :-)