torsdag 26 november 2009

Blandad kompott...
Igår gjorde vi två rätt juliga saker, jag och sambon. Dels bakade vi lussekatter och så gjorde vi inlagd strömming. Vi stekte dem först och så åt vi några flundror med potatismos. Smaskens! Först luktade det alltså fisk i köket så man nästan storknade! När jag sa så igår undrade min sambo varför man säger så och hur man blir när man storknar? Jag medger att jag ibland slänger mig med uttryck från medeltiden, men alla förstår väl hur man blir när man storknar, eller?
Sedan doftade det ljuvlig saffran. Mmmm! Bullarna blev bra, men jag kunde ha sötat dem lite till. Fast man kommer ju äta så mycket sött ändå så det kanske var bra.
Vi var också på Ikea och shoppade lite småkrafs. Bland annat ljusslingan Kallt. Den ska jag ha på bordet när jag juldukar.
Dessutom bogserade vi min bil till bilskroten. Så nu är den snart i bilhimlen där den får leka med andra småbilar. Där lacken glänser som aldrig förr och bensinen aldrig tar slut! (Det är min lille Mazda ni ser på första bilden.)
Idag ska jag till frisören och det ska bli så skönt! Hoppas ni har en bra torsdag!

5 kommentarer:

 1. Det låter nästan som att jag inte hajade vad du menade med "storknar" men det gjorde jag ju, däremot är uttrycket lite mysko... Hahaha, saknar nästan den lilla Monikamobilen redan :-)

  SvaraRadera
 2. haha, "slänger mig med uttryck från medeltiden"... haha! jag kan också flika in med en och annan medeltida kommentar här hemma. mattias också för den delen.. min favorit är: fruktansvärt. älskar att sätta in det i meningar... haha, låter så himla skoj.

  sv: taack!

  SvaraRadera
 3. hihi. Storknar gör jag också ibland. Saffran... mmm så gott! Den där ljusslingan är riktigt fin. Får väl se om man lyckas ta sig förbi IKEA igen snart. :-)

  Trevlig helg !

  SvaraRadera
 4. Ohhh jag skulle just in och tacka dig för att du röstat på mig... och så ser jag att du t.o.m har min bild =) Tack gulliga du♥

  Tänkte baka saffransbullar idag... men kännde mig lite lat ;) Men nu blev jag inspirerad!

  Kram Anita

  SvaraRadera
 5. Jag var bara stolt då du hade lånat bilden och du hade angett källan så förträffligt =)

  Nä fasiken det blev inga lussebullar! Maken ligger ju nu sjuk i flunsan så gissa vem som har hållit på ute i timmar att sätta upp utebelysningen och utegranen... jo jag! Jag är helt slut men imorgon måste jag banne mig kasta ihop en deg. Ingen advent om man inte har lussebullar =)

  KRAM Anita

  SvaraRadera