onsdag 22 februari 2012

Living the dream...

 Ja, så här beskedliga och pluttinuttiga ser de ut när de sover. (Ser roligt ut att Jack ligger med båda armarna rakt ner.) Men de är små demoner nattetid som i omgångar inte vill sova och helt plötsligt verkar omöjliga att få mätta! Hur mycket mat de än får söker de efter mer när man håller upp dem mot bröstet. Vi ger på flaska, amningen funkade inte för mig, vet inte om jag skrivit det... den ena har visserligen lite kolik-känningar så han ligger dygnet runt och kvider, krumbuktar sig och kämpar med sin mage och värst är en period mellan typ tolv och tre på natten. Då har han panik! Och vi får ju nästan det med då man inte kan trösta eller mata honom lugn. Sedan blir det bättre ju närmre morgonen vi kommer. Tur att kolik "bara" brukar vara tills de är c:a tre månader.
 På bilden ovan ser vi från vänster; Claes, Emil, Filip och svärmor/farmor. Det var när jag hade klippt mig förra veckan som jag möttes av dem på väg hem. Vi tog en promenad och äldste kusinen Filip fick köra vagnen, han var så himla stolt! Han tycker det är jättekul att träffa våra pojkar och vill gärna hålla dem. :-)
Ibland är det lite jobbigt att hålla bebisarna i famnen medan de äter så att lägga dem i amningskudden visade sig vara succé. De trivs där och kan ibland ligga där en stund och bara titta. Vi ska skaffa babysitters snart, det börjar märkas att de vill vara med mer och inte alltid ligga i sängen, men än så länge sover de ju mest. Ja, dagtid då...
Mycket bebissnack blir det nu, jag/vi gör ju inte mycket annat än ta hand om dem. Ibland har vi besök. Idag kommer Simon och Martina titta förbi- skoj att träffa dem igen- och på tors får vi besök av Carro och Fredrik. Sedan är det ytterligare ett par kompisar som kommer på fred en sväng. Man kan ju tro att vi ska tycka besök bara är jobbigt, men man behöver all kontakt med omvärlden man kan få! Så känner jag i alla fall. Skönt att få träffa sina vänner och kanske t.o.m prata om annat än bebislivet. Fast det blir ju mest sådant prat. Det är ändå bra att de flesta av våra vänner redan har barn så vi kan dela vissa erfarenheter eller få tips av dem.
Ha det fint, vi hörs!

4 kommentarer:

 1. Hej vännen! åh...vad roligt att få lite vardagsbilder på era små prinsar. Jag förstår att det tar mycket kraft ifrån er men bara de blir lite större kommer det att bli bättre. Jag vet att det känns som evigheter när man är mitt i perioden utan sömn.

  Ursäkta att jag inte skrivit tidigare men jag har haft så mycket omkring mig och känt mig helt slut. Nu är jag tillbaka och kommer att följa utvecklingen.

  SvaraRadera
 2. Naaw - vilka mirakel :)
  Grattis

  SvaraRadera
 3. Vill du ha en till amningskudde kan du få från mig! Vippstolen har nog min syster fått tillbaka, var hennes från början...

  SvaraRadera