lördag 7 maj 2016

When in doubt, listen to music!



Att fylla lägenheten med musik, en ljuv stämma, maffigt pianospel... finns inte mycket som ger mig så mycket glädje och kraft!
När jag var liten och pappa fortfarande levde hände det att han satt med ett gäng "gubbar" och jazzade loss hemma. De spelade dragspel och piano i alla fall. Att få live-musik i sitt hem måste ju vara det mest underbara man kan få. Mamma sjöng- och sjunger- mycket också. Har alltid funnits musik på något sätt och det är nog bl a därför jag kan totalt försvinna i en sång eller melodi. Det är otroligt meditativt för mig. När jag sjunger får jag ny energi. Det är faktiskt så!
Fast nu är klockan bara sju en lördagmorgon så jag vill inte störa grannarna alltför mycket. ;-)
Dags för frukost!
Hoppas ni får en fin helg!
Pöss!

fredag 6 maj 2016

Ibland sinar kraften.

Ikväll brast det igen. Det gör det ibland. Som om hjärtat svämmar över och måste tömmas lite.
Saknaden efter mina små gryn är outhärdlig just ikväll. Imorrn känns det säkert bättre, men vill bara hålla om dem och lukta på dem. Känna Jack pilla på mitt öra och Max klappa på min arm.
Den här dagen började så bra. Sol, lunch på stan med en vän från förr och mycket positiv energi. Sedan vände det under kvällen och golvade mig.
Min f.d granne ligger för döden i cancer. Hon var så himla gullig och vi pratade en hel del, jag var över på en kaffe nån gång och hon gav mig tips om trädgården. Hon tyckte det var så roligt med pojkarna, att det blev liv och rörelse från barn hos oss. Det gör mig så ont att hon skulle drabbas så hårt av cancer. Är ledsen för hennes- och hennes familjs- skull.
Måste sova nu, ska jobba imorrn.
God natt!