torsdag 26 februari 2015

Något att se fram emot.


Titta vilket härligt sovrum! Vill så gärna göra om vårt ju. (Lånade bilden från H&M.) Det är en grej jag skulle vilja göra hemma. Men jag har så många tankar som snurrar i huvudet angående vårt hem, fast när jag tar upp det med sambon får jag dåligt gensvar tycker jag. Han är nog mest sugen på att flytta härifrån eller så är det annat han anser vara viktigare att göra. Vilket säkert är sant, men jag vill bara trivas mer och det skulle gå att ordna hyfsat lätt. Lite annan färg på väggarna, t.ex, skulle göra underverk!
Ja, ja, det kommer väl.
I helgen ska jag och C åka till Gbg på matmässa: Passion för mat. Bara han och jag! Det ska bli så roligt och mysigt! Vi behöver få rå om varann. Det har varit mycket sjukdom och irritation här hemma på sistone så nu är vi värda lite tid på tu man hand.
Ha en fin dag! :-)

fredag 20 februari 2015

Köptips!

Att vara villaägare har sina fördelar. Som att man får tidningen Villaägaren. Där får man ofta roliga och intressanta tips på nyheter till hemmet. Bl a stod det om webbsidan pillowmine.com där man kan köpa fina grafiska tryck eller jättesöta brickor, t.ex. Som den på bilden. Triangeldrama heter den. :-)
 Runda brickan Triangeldrama rosa
Själv föll jag för den här brickan med påfågeln. Väldigt fina färger, enligt min smak!
Våra runda brickor

måndag 16 februari 2015

Peptalk?

Bildresultat för olga rönnberg

Den här boken har jag börjat följa. Köpte den när barnen var bebisar, men nu har jag ork att träna till skillnad från då.
Det gick jättebra till en början, men nu har jag börjat svaja i motivationen och tycker att det känns svårt att hinna få in träningen i vardagen. Det är ju bara min usla planering det handlar om, det vet jag.
Är så himla trött av den fortfarande kalla och grå vintern. Har svårt att tro att det blir sommar igen och jag ville ju komma i form lagom till sommaren. Det var min morot på något sätt. Jag visualiserade min vältränade kropp i söta sommarklänningar. (Jag hör hur fånigt det låter!) Tänkte på hur pigg jag skulle känna mig, men nu är det som att jag tappat gnistan.
Sedan har pojkarna bytt avdelning på förskolan, tidigare än vad de skulle och lämningarna har ju blivit tuffare. De är ledsna och klängiga. Jack vill pussas massor av gånger- allt för att dra ut på tiden så jag inte kan gå. Det gör mig faktiskt låg. Ändå har de ringt från förskolan och berättat att de lugnar sig på tre minuter och sedan går det jättebra. Det känns ju ändå inte bra i mammahjärtat när man lämnar dem med bilden av deras tårar som rinner på kinderna fastetsad på näthinnan. Jag vet inte varför det har påverkat mig så starkt. Så här är det ju. Jag har jobbat inom förskolan och vet hur det fungerar. Jag/vi har ju skolat in dem en gång innan och då var det lättare. Varför är det jobbigare nu?

Har en önskan om att bli vältränad som Olga och någonstans finns viljan att jobba för det, men jag har svårt att hitta glädjen. Det är väl bara att bita ihop och köra så kanske man kommer över någon tröskel till sist när det känns roligt igen.
Bildresultat för olga rönnberg

fredag 13 februari 2015

Så var vår jul. (Bättre sent än aldrig!)

  
Vi hade det kanonbra i vår lilla stuga!
På bilden ovan ser ni pojkarna utslagna 
i soffan på julaftonskväll. :-)

 Det var gott om snö och vi gjorde många pulka-
utflykter. 
 Den här lilla granen stod på altanen 
så den tog vi in och glammade till
kvällen före julafton när pojkarna sov.
 Stugan var liten, men nyrenoverad och fräsch.
Allt som behövdes fanns. 
Enda nackdelen var väl den smala, branta
trappan upp till övervåningen. 
Utan räcke dessutom.
Där ramlade Max ner första kvällen.
Fast sedan gjorde ingen av dem det igen.
 Max, med ett märke strax ovanför läppen
efter trappfallet.
 En glad Jack som älskade att leka och
busa i snön! 
Vi kunde inte vara mer nöjda med vår 
vistelse i Järvsö. 
Vill gärna åka dit på sommaren också!