måndag 31 maj 2010

Inspirations-tips!

Jag har genom bloglovin hittat den här bloggen som jag tycker är riktigt kul att läsa. Garderobsgrubbel och byråbekymmer kallar hon den och jag gillar det namnet! Stämmer nog in på de flesta tjejer. Hihi! Anna heter skribenten och hon gör mer än bara skriver, hon målar samt designar. Väldigt inspirerande. Jag har faktiskt just köpt ett linne som nyligen kommit ut till försäljning hos nelly.com med ett Marilyn Monroe-ansikte på. Ja, jag visar ju er bilden.
Gillar ni det? Jag tyckte det var riktigt läckert!
(Hon har alltså designat det.) Den bloggen är relativt nyupptäckt för mig, men så finns det en som jag följt ett tag och bara älskar att läsa nya inlägg hos: Matilda, barnboksillustratör! En härligt glad och inspirerande blogg som skriver om egentligen ganska vardagliga saker, men på ett så bra sätt att det alltid är intressant att läsa. Samt mina fina vänner i verkliga livet, Li och Marie. Deras bloggar är så klart också alltid roliga och intressanta samt inspirerande! Puss på er, tjejer!

lördag 29 maj 2010

Ljuva försommarkvällar!

Gick en kvällspromenad innan. Solen sken och det blåste ganska rejält, men det är så skönt med de här ljusa kvällarna! Det är något speciellt med det ljus som blir av att solen står så lågt. Nu när man är ute hör man svalorna också och det är ett av de bästa sommartecknen jag vet! På jobbet idag var det högljutt, stressigt och stimmigt och kontrasten som blir när man vistas ute på landet gör att mina batterier laddas så jag orkar med en arbetsdag till imorrn. Sambon är iväg med några killkompisar och fiskar. De ska sova hos en av kompisarnas bror. Så jag är ensam inatt, men det gör inget. Visst, det känns alltid lite tomt när man ska sova. Det fattas liksom något bredvid en. Eller någon, menar jag ju. :-) Det är bara en natt dock. Nu ska jag faktiskt göra mig klar för att gå och lägga mig. Ska upp kl kvart i fem i morgon. God natt!

torsdag 27 maj 2010

Ibland blir man grön av avund!

Idag är en sådan där dag när jag inte vaknar riktigt. Är bara så trött! Jag tog mig upp ur sängen för en halvtimme sedan, men har inte orkat göra någon frukost än. Satte mig vid datorn istället och där fastnade jag. Så typiskt!
Igår ringde telefonen ganska sent och det var min kompis C som bara ville berätta att hon blivit bjuden på en förhandsvisning för SATC2 av sin kille! (Vilken gullig kille hon har!) Hon var helt överlycklig och tyckte att filmen var SÅÅ bra! T.o.m så att hon inte ville att den skulle ta slut. Jag blev förstås riktigt avundsjuk och ännu mer sugen på att se filmen själv! Men i sann SATC-anda höjde jag stoiskt mitt cocktailglas och skålade för dem i telefonen. Nä, nu ljuger jag. Jag låg i soffan med filt och tittade på Poirot... så glamoröst är mitt liv, men nu får jag sätta fart på tjejerna i syjuntan så vi bokar in ett datum så snart som möjligt! Ok, som C sa, nu kanske jag fick för höga förväntningar, men det hade jag redan. :-) Puss på dig, Elona, jag vet ju att du läser detta!

tisdag 25 maj 2010

SATC2


Jag hänger ju med ett tjejgäng emellanåt och vi har "syjuntor". Det har jag skrivit om några gånger. På nästa syjunta ska vi bestämma ett datum för att gå och se nya Sex and the city-filmen. Efter att ha sett programmet om filmen som gick på kanal tre igår så är jag otroligt sugen på att gå på bio! Så vackra miljöer, kläder och så dessa fyra underbara kvinnor! Vill se filmen, NU! Det är något som är så lockande med att få hänge sig åt detta frosseri i lyx, glamour och lite "tant-snusk". :-) Erkänn nu, tjejer, visst är det så? Annars kan man ju bara engagera sig i den stora schlager-festivalen, då får man ungefär samma ingredienser.

Det blivande grönsakslandet.


I helgen slet vi- mest min sambo- med att gräva upp gräsmattan för att anlägga ett land. Som ni ser på första bilden så blev vi nästan klara. Nu ska vi bara hälla i jord och sedan sätta grönsaker. Vi har inte riktigt bestämt vad vi ska sätta än, men det blir nog bl.a potatis och jordgubbar i alla fall. På andra bilden ser ni när min sambo gräver upp våra hallonplantor och sätter dem på rad med ett snöre som stöd. Oj, vad han slet! Han hade jord över hela sig och var totalt genomsvettig efteråt! Jag hjälpte till, men mest pysslade jag med att städa uterummet och göra det fint inför sommaren. Min förkylning med halsont har inte gett med sig än, så jag gör lite lugnare saker där jag inte behöver anstränga mig så. Då hoppas jag på att bli frisk snabbare.
Det var kalasväder i helgen, men nu har det t.o.m haglat ute! Hoppas att sommaren snart kommer för att stanna och inte bara ger små smakprov av sig själv. Eller vad tycker ni?

fredag 21 maj 2010

Mycket blommor blir det...


Som ni märker så visar jag många bilder på blommor nu, men det är så fint och jag tycker att det är så roligt! Den här buketten har jag gjort av vita krysantemum från en köpbukett och små förgätmigej från trädgården. Tycker att kombinationen blev söt och fräsch! Den lyser upp soffbordet. Hoppas att ni får en fin helg med sol och värme! Vi har tänkt att äntligen få vår rabatt för grönsaker fixad i helgen. Jag återkommer med dokumentation. :-) Vad ska ni göra?

torsdag 20 maj 2010

Naturens färgpalett.





Idag var jag ute i trädgården och tog foton på alla tulpaner. De är så vackra nu! Alla möjliga färger och de lyser verkligen! Det händer så mycket nu och det är underbart att se hur det blir grönare och lummigare för varje dag. Man känner att sommaren närmar sig. Fast just nu vräker regnet ner ute, som om någon bara öppnat alla slussar i himlen och låter vattnet forsa fram! Dessutom åskar det lite. Men det har sin charm det också. Så länge man slipper vara ute. :-)

tisdag 18 maj 2010

Biten av vampyrer...

Den här boken fick jag av min sambo, för de trycker den på hans jobb. Av ren artighet mot honom så tänkte jag att jag väl får ge den ett försök och jag har verkligen blivit helt såld! Den är jättebra och jag sträckläser den! När jag väl måste göra något annat så är det svårt att lägga ner den. Trodde inte att jag tyckte det var kul med vampyr-berättelser. Det har ju gått- eller går fortfarande?- en serie på TV som heter True blood som är baserad på den här boken och efterkommande. Jag har inte varit det minsta intresserad av att se på serien och inte heller de där Twilight-filmerna, men boken är riktigt beroende-framkallande! Nu börjar jag överväga att åtminstone se de omtalade Twilight-filmerna... vem hade trott att jag skulle bli vampyr-biten? Hihi!

måndag 17 maj 2010

Fototriss: stark!



Ett tema man kan tolka på lika många sätt som det finns människor på jorden, tror jag. Roligt tema också! Det här är min tolkning:
1: jag finner det stärkande att pyssla med blommor och växtlighet överlag. Det ger själen ro.
2: senaste boken jag läste var en stark skildring av en stark kärlek till sin far. Väldigt bra bok!
3: extra starka halstabletter har jag behövt den senaste veckan. Fisherman´s rocks! :-)
För fler tolkningar på stark, kolla här!

söndag 16 maj 2010

Det var ju spelning i helgen med!


Glömde skriva att min sambos band spelade ju i fredags, den 14/5. Andra gången på samma ställe. Vi var där och skrek som små tonårsflickor! Kan ju vara en bidragande orsak till min hesa röst... På översta bilden spelar min sambo sammanbitet till höger. Han är alltid väldigt fokuserad när han spelar, men han är så duktig! :-)

Host, snörvel, atjoo!!





Snacka om att livet går upp och ner! Sist jag skrev mådde jag kanon och var hur pigg som helst, men under veckan som gått efter det har jag blivit vansinnigt förkyld igen. Jag snackar slemhosta som dessutom är rethosta, täppt i näsan som inte ens den starkaste nässpray klarar att lösa upp och rösten har blivit lika hes som en storrökande whisky-älskares! Seriöst, vad är det som händer? Varför blir jag inte kvitt förkylningarna?? Har haft fem omgångar, tror jag, på kort tid nu. Den här gången har jag ändå jobbat, men det är superjobbigt när man står i kundtjänst eller sitter i kassan. Jag behöver ju min röst och kunderna förstår inte vad jag säger! Om någon har något dundertips på hur man kurerar bort ilskna förkylningsbaciller så snälla snälla, ge mig det! Jag behöver ju det...
Sambon är ute och klipper gräset i detta nu. Vi har inte välsignats med det varma vädret som landet längre norrut har, men ändå växer allt så det knakar! Jag kan nästan se hur blommor och buskar sträcker på sig och pressar ut sina knoppar. Så det är vackert trots att solen och värmen inte riktigt hittat hit. Igår var det visserligen 21 grader varmt! Fast då jobbade ju jag hela dagen...
På kvällen var jag tvungen att gå ut och ta lite bilder i trädgården, bara för att visa att det blommar och är grönt. Visst är ormbunkarna vackra?
Ikväll ska vi nog drämma till med en rysare! Känner för någon suggestiv nagelbitar-film. Så man får kura ihop sig nära sin man och kan smygtafsa på honom. ;-) Shutter Island passar nog ypperligt för det ändamålet. Eller vad tror ni?

Nu ska jag gå och snyta mig, ta hostmedicin samt dricka lite te med honung. Hoppas ni mår bättre!

tisdag 11 maj 2010

Pigg och glad!



Idag är en energisk dag! Jag är pigg och känner det som att jag orkar vad som helst! Underbar känsla, särskilt då jag sällan känner så och mest bara varit förkyld samt trött den senaste tiden. Har varit hos mamma och hjälpt henne göra i ordning på sin altan. I försenad namnsdags-present fick jag koppar med fat från Rörstrand som hon haft hemma hos sig och jag gått och suktat efter. Visst är de söta? Små, men då får man väl ta två koppar kaffe.
Sedan har jag lagat kvällsmat och nu funderar jag på att ta trimmern och röja bort en massa dött gräs längs gärsgården. Vore skönt att slippa se eländet! Men det känns också lockande att ta en kopp kaffe. Ska upp så tidigt imorrn så jag vill inte dricka kaffe för sent för då lär jag aldrig somna! När sambon kommer hem efter träningen så ska vi äta, så nog skulle jag hinna ta en kopp kaffe nu... det dröjer minst en timme innan han är hemma.
På fredag ska bandet min sambo lirar i spela igen. Då ska jag ju dit och min kompis C som bor i Stockholm ska komma ner och följa med. Det ska bli jättekul!
Nu ska jag gå och ta min kopp kaffe som jag tjatat om. Ha en fin fortsatt tisdag!

måndag 10 maj 2010

Fototriss: skyltar!



Skyltar finns det gott om överallt! Ibland tänker man på dem, ibland inte. Jag valde dessa tre bilder:
1: Ingenstans i världen finns det väl så mycket skyltar som i NY? Jo, säkert någonstans, men visst är det omöjligt att värja sig för all reklam?
2. Ett härligt trädgårdscafé i Kivik. Skylten är tydlig och vacker, tycker jag.
3. Ett annat café i Stockholm. Jag fann skylten rolig för att jag ibland har kallats för Monk.
För fler roliga och speciella skyltar, kolla här!

Vilken helg!





I helgen var vi ju som sagt i Stockholm och roade oss! Vi hälsade på en härlig vän från förr som vi kallar "sudden". Det var ca 13-14 år sedan vi sågs, men det var precis som om ingen tid passerat! Underbart! Han har ett café inne på ett gym, (som jag gör smygreklam för på bild nr fyra). När vi lärde känna honom så hade han en kiosk i vårt lilla samhälle. Där samlades vi och hängde i timmar! Det var så roligt att träffa honom igen!
Det blev en del springande på stan, men jag köpte endast en ring och ett par örhängen. Jag hade i alla fall på mig dessa bijouterier när vi var på Caliente för att äta tapas på lördags kvällen. Första bilden ni ser på min underbara vän C är därifrån. (Jag försökte ta bilder på maten, men kameran jag hade med mig är skräp så det blev inget med det!) Andra bilden är på mig och E, min barndomsvän som känns som min syster! Vi var ett tjejgäng på åtta personer, alla från Jönköping.
Senare på kvällen hamnade vi alla på olika ställen, men jag och två till kom in på ett ställe som heter Pure. Det var värsta dansstället med massor av folk och extremt hög musik. Hade säkert varit kul om jag varit tio år yngre och riktigt packad, men jag kände mig bara i vägen! "Ursäkta, men kan tant få komma fram till baren? Jag vill bara ha ett glas vatten." Kvällen började bra med tapas och sedan en mellanlandning i lägenheten för lite förfest, men slutade inte lika bra då jag och C mest satt av tid inne på Pure. Nåväl, det var kul att träffa alla åtminstone.
På söndagsmorgonen- eller snarare mitt på dagen- så var vi på Kompott och åt brunch. Det var jättegott och ett mysigt ställe. Sedan var det dags att dra sig till centralstationen för att hoppa på bussen mot Jönköping. Det var jättekul att vara i Stockholm, men väldigt gott att komma hem också!

torsdag 6 maj 2010

Stockholm nästa!

Imorgon drar jag så till huvudstaden för fest och glam! Kanske lite shopping, men mest för härligt umgänge med goda vänner! Redan ikväll ska min sambo skjutsa mig till en kompis i stan som jag ska sova hos. Tåget går nämligen tio över sex i morgon från Jönköpings station, så för att slippa stressa ihjäl mig sover jag hos E som bor mitt i stan. De jag åker med ska ju gå på Lady Gaga samma dag som vi kommer upp, så vi ska lägga oss och sova ett tag när vi väl är i lägenheten vi ska låna av ett par kompisar. Sedan får vi se vad som händer, men jag är övertygad om att vi kommer ha riktigt skoj! Jag tar med min lilla kamera så jag kan dokumentera lite. Ha en härlig helg allihop!

tisdag 4 maj 2010

Trädgårdsliv!






Tjena, vad det händer mycket i trädgården nu! Man hinner knappt med, men roligt är det! Idag såg jag t.ex att tulpanknopparna börjar öppna sig och plötsligt har färg! Eftersom jag inte satt tulpanerna själv från början och de dessutom självsår sig från år till år, så vet jag aldrig riktigt vilka färger som kommer upp. Det blir blandad kompott och det är läckert!
Jag har planterat några jordgubbsplantor i en kruka på altanen. Får se om de piggnar till. Tanken är att vi ska gräva ett land i trädgården där vi bland annat ska ha jordgubbar. Vi ska bara komma till skott med själva grävandet...
Jag satte ut en basilika på altanen också, men det kanske var för tidigt. Det kan nog vara lite för kallt för den... vi får se om den överlever. Inte hela världen annars! Bara att gå till Ica och köpa en ny. :-)
Fuchsian blommar och vid husväggen börjar mina vita allium komma upp. Än så länge bara som små knoppar, men jag ser fram emot att de slår ut. Jag kan vara i trädgården och bara gå runt och titta på allt som händer! Jag jobbar en hel del också. Rensar bort gräs, t.ex. Igår låg jag på knäna längs gärsgården och slet. Men det blir ju fint så det är värt det.
Vi gjorde vår första rabarberpaj i söndags. Den blev supergod! Nu när rabarbern är så "ung" så blir det lite extra gott. Såg i senaste numret av Drömhem och trädgård ett recept på rabarbersaft som jag nog ska göra. Väldigt enkelt, verkade det. Man behöver:
1 kg rabarber
2 liter vatten
4 kryddnejlikor
2 kanelstänger
2-2,5 dl socker
Skölj och skär rabarbern i bitar
Koka rabarber, vatten och kryddor tills rabarbern mosar sig, ca tio minuter
Låt saften rinna genom en silduk. Rör ner sockret i den varma saften.
Häll upp saften på väl rengjorda flaskor och förvara den i kylen.
Späd med kallt vatten och servera drycken väl kyld.
Det lät väl enkelt och gott? Detta blev ett väldans långt inlägg, men det är bara för att det var så längesen jag skrev.
I helgen som kommer ska jag åka till Stockholm med några kompisar och hälsa på en annan kompis. Mina resekamrater ska gå på lady gaga, men jag hoppar över det. Vi ska ut och äta på en tapas-restaurang på lördag och efteråt ska vi till Cliff Barnes. Ett dansställe vi varit på en gång förut och det var så bra musik så vi kände att vi måste köra en favorit i repris!
På torsdag är det dags för vårruset i Jönköping och det ska jag vara med på! Det är skitkul, tycker jag och så är det så gott med picknicken efteråt. Hoppas att det inte är alltför kallt bara. Då är det inte lika kul att sitta ute och äta. NU ska jag avsluta och önska er alla en skön tisdag!